Mide Balonu Taktırmak İçin Kaç Kilo Olmak Gerekir?

Mide Balonu Taktırmak İçin Kaç Kilo Olmak Gerekir?

Mide Balonu için bir kilo sınırlaması yoktur. Vücut Kitle İndeksi 25 kg/m2 üzerinde olan fazla kilolu yada 30 kg/m2 üzerinde olan obezite hastalarında uygulanabilir.

Mide Balonu Çıkınca Kilo Alınır mı?

Mide balonu çıktıktan sonra hastada yeniden acıkma ve midede boşluk hissi olacaktır. Bu yüzden beslenme ve egzersiz gibi düzene devam etmek, yeniden kilo almamak çok önemlidir. Mide bir anda büyümüş gibi his yaşanır ve yeme dürtüsü olur. Yani mide balonu çıktıktan sonra yeniden kilo almak olabilir.

Mide Balonundan Sonra Nasıl Beslenilir?

Mide balonu ameliyatından sonraki ilk iki-üç gün tamamen sıvı bir diyet tavsiye edilir. Hastalar bu dönemde tanesiz-duru çorbalar, meyve suları, soya sütü, komposto tükebilir. Günlük su tüketim miktarı en az 1,5 litre, yaz aylarında ise yaklaşık 2 litre olmalıdır.

Mide Balonu Varken Alkol Alınır mı?

Mide balonu taktırmadan birkaç gün öncesinde alkol de alınmamalıdır. Mide balonu sonrasında alkol de sigara gibi reflüsel şikayetleri artırabilir. Bu yüzden ilk günlerde hiç kullanılmaması, ilerleyen zamanlarda da mümkün olduğunca alkolden uzak durulması gerekir.

Mide Balonu Sonrası Kramplar Ne Zaman Geçer?

Bu durumda mide bulantısı ve kramplar son derece normaldir. Hastadan hastaya değişmekle birlikte bu alışma dönemi şikayetleri ilk günde sonlanabileceği gibi 7 güne kadar sürmesi de olağandır.

Mide Balonu Tekrar Takılır mı?

Mide balonu takılmasından sonra uygulama yapılan balona göre 6-12 ay sonrasında mide balonunun tekrar çıkarılması gerekir. Ancak, tekrar kilo alma ya da mide balonunu delinmesi gibi çeşitli sebeplerden mide balonunun tekrar takılması gerekebilir.

Mide Balonu Reflü Yapar mı?

Mide balonu takıldıktan sonra mide balonu uygulamasının yan etkisi yok denecek kadar azdır. Uygulama sonrasında ülser, reflü, bulantı, kusma, kanama, tıkanma ve delinmede gibi komplikasyonlar görülebilir.